Waarom de standaard gevraagde competenties voor de functie “projectleider festivals” toch niet zo standaard zijn

In de festivalbranche vragen werkgevers die op zoek zijn naar een projectleider vaak om bepaalde competenties. Vaak zijn deze heel standaard maar wel van groot belang. Hieronder een aantal veelgevraagde competenties met een korte uitleg waarom je hierover moet beschikken voordat je solliciteert op een projectleidersfunctie in de festivalbranche:

Oplossingsgericht

Een plan is er om gewijzigd te worden. Als projectleider moet je overal een antwoord of oplossing voor hebben. De oplossing moet vaak makkelijk en snel uit te voeren zijn omdat je met grote getallen bezoekers en personeel werkt. Ingewikkelde en/of moeilijk uitvoerbare plannen zijn daarom niet aan te raden.

Efficiënt

Omdat je met deadlines werkt is het belangrijk dat je efficiënt kunt werken. Wat heeft prioriteit en wat niet? Wat staat er vast en wat niet? Je bent in staat vanuit een detailleerde planning te werken maar je moet deze wel snel kunnen aanpassen.

Flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit)

Deze competentie heeft alles te maken met de deadlines. Als het nog niet af is, is het nog niet af en moet je door totdat het wel af is. Het is namelijk geen optie om het festival een dagje later te houden.

Zelfstandig/samenwerken

Je moet zowel autonoom als in teamverband kunnen werken. Soms werk je zelfstandig aan projecten en soms in een team. Wanneer je alleen naar een project wordt gestuurd moet je dus ook in staat zijn om zelfstandig beslissingen te kunnen nemen. Wanneer je met een team werkt moet je in staat zijn het team te betrekken in het project.

Besluitvaardig

Als projectleider neem je regelmatig belangrijke beslissingen die veel effect op het festival of de begroting kunnen hebben. Hierin is van groot belang dat je kunt inschatten wat jouw beslissing teweeg gaat brengen. Hierbij is een gezond boerenverstand en ervaring zeer waardevol. Kijk daarom mee naar wat er gebeurt als anderen een beslissing nemen, welk effect heeft dit op het team en het project? Hier leer je van als je de volgende keer zelf een grote beslissing moet nemen.

Ervaren (werkervaring in de festivalbranche)

Het bezoeken van een festival is anders dan werken op een festival. Opdrachtgevers vinden het daarom prettig dat je al wat backstage ervaring hebt opgedaan. Dit kan bijvoorbeeld als bar/kassamedewerker. Je kunt dan aangeven dat je het reilen en zeilen achter de schermen hebt gezien.

Kostenbewust

Groot, groter, grootst. Bij het organiseren of faciliteren van een festival werk je vaak met grote getallen. Kleine aanpassingen of keuzes kunnen daarom onder aan de streep grote effecten hebben op je resultaat.

Stressbestendig

Al meerdere jaren staat projectleider festivals in de top 10 van meest stressvolle banen. Dit komt voornamelijk omdat je met een keiharde deadline werkt: “de showdag”. Daarnaast zijn er bij de organisatie van een festival veel verschillende partijen en leveranciers betrokken. Je bent hierdoor vaak afhankelijk van anderen. Wanneer een andere partij de plannen onverwachts wijzigt heeft dit ook impact op jouw planning wat behoorlijk wat stress met zich mee kan brengen.

Integer

Als projectleider heb je te maken met gevoelige cijfers en informatie zoals acts en podia die voor de bezoeker nog een verassing moeten blijven. Het is daarom van belang dat je altijd integer met alle informatie omgaat.

Motivator/doorzetter

Één weekend keihard werken is voor iedereen goed te doen, maar aan het einde van het seizoen, als je meerdere lange weekenden hebt gewerkt moet je nog steeds in staat zijn om je team te motiveren. Als leidinggevende en kartrekker van het project heb je veel invloed op je team, zowel positief als negatief.

Hopelijk heb je een beter inzicht gekregen waarom deze competenties vaak worden gevraagd in de festivalbranche en helpt het je verder bij je sollicitatie!

Wil je meer tips of ben je op zoek naar een leuke job/klus in de festivalbranche? Like en deel dan Festivalvacature!