Stagefreaks & Festivalvacature ondersteunen samen de festivalprof

Festivalprofessionals

Zonder vakmensen geen festival. Deze conclusie bracht Freek Noordenbos (Stagefreaks.nl) en Roos Spitters (Festivalvacature.nl)
snel samen. Al meteen tijdens hun eerste gesprek in maart 2018 ontdekten zij de gedeelde visie, allebei vanuit hun eigen specialismen.
En zo sloegen zij direct de handen ineen met een gezamenlijk doel: het zo goed mogelijk ondersteunen van de mensen die de soms onzichtbare, maar absoluut onmisbare, kracht achter de  schermen van de vele festivals in Nederland zijn. Roos en Freek zijn het erover eens: het succes in de festivalbranche hangt in grote mate af van de professionaliteit, passie en gedrevenheid van de vele freelancers.

Samen voor veiligheid

Festivalvacature en Stagefreaks willen samen juist die freelancer gericht ondersteunen.

Stagefreaks doet dit door te voorzien in het beste en veiligste materiaal. Freek is al jaren letterlijk op de hoogte van alle facetten van de festivalbouw. Zo weet hij vanuit de praktijk als geen ander hoe cruciaal het is dat je kunt vertrouwen op je equipment en kennis. Naast het leveren van veilig, betrouwbaar materiaal biedt Stagefreaks dan ook opleidingen en cursussen. Allemaal erop gericht om freelancers in de festivalbranche optimaal te ondersteunen. “We doen er alles aan om de festivalfreelancer zo veilig mogelijk op pad te laten gaan”, zegt Freek. Roos van Festivalvacature.nl onderstreept deze visie volledig. “Veiligheid betekent voor mij ook een goed perspectief hebben en houden in de branche. Werken onder verantwoorde omstandigheden, binnen verantwoorde uren en onder goede voorwaarden zorgt voor een duurzame carrière in de festivals.”

Het verschil maken

De branche groeit hard, professionaliseert en tijden veranderen ook voor festivalorganisaties. Roos: “Voorheen hoefde je maar een vacature online te zetten en er zaten 200 sollicitatiebrieven in je mailbox. Tegenwoordig kunnen mensen overal aan de slag: je moet

echt wel het verschil maken als werkgever. Daarnaast kiezen steeds meer mensen om als freelancer aan de slag te gaan. Meer vrijheid is iets wat vooral bij millennials hoog op de eisenlijst staat.”

Overzicht

Festivalvacature biedt overzicht. Freelancers vinden er de festival opdrachten door heel het land en opdrachtgevers de beste festivalprofessionals met de gevraagde competenties voor de nog openstaande klus. De ingeschreven freelancers kunnen punten sparen en hiermee korting krijgen op cursussen en goede werkspullen. Daarnaast is de vernieuwde website

van Festivalvacature het perfecte podium waarop de freelancer zichzelf eens in de schijnwerpers kan zetten.
Wij zijn er met z’n allen klaar voor!